Χαιρετισμός

   Αγαπητοί συνάδελφοι,

   Το πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, αποτελεί πλέον την κορυφαία της εκδήλωση. Ένα συνέδριο που παρέχει ευκαιρίες και υπόσχεται πολλά. Το συνέδριο που ικανοποιεί τον αναζητητή της γνώσης, τον ερευνητή, τον κλινικό γιατρό και όλους τους επιστήμονες του χώρου της υγείας. Αποτελεί τον πρόσφορο χώρο για την κατάθεση του αποστάγματος της εμπειρίας, των αποτελεσμάτων της έρευνας και των ενδιαφερουσών περιπτώσεων. Τόπος συνάντησης, τόπος ανταλλαγής  απόψεων, χώρος που επιτρέπει την διαφορετική άποψη και μπορεί να ασπάζεται και να αναγνωρίζει την καινοτομία. Τόπος που μπορεί να διαθέτει βήμα στο νέο γιατρό, στο νέο επιστήμονα του χώρου της υγείας να εκτεθεί για πρώτη φορά στους έμπειρους, αισθανόμενος ότι κρίνεται αλλά δίχως να κατακρίνεται.

   Έγκριτοι επιστήμονες θα εισηγηθούν και θα αναπτύξουν θέματα, όλου του εύρους της Εντατικής θεραπείας. Θέματα που φιλοδοξούμε να προσθέσουν γνώση και τρόπο στην καλύτερη αντιμετώπιση, κρίσιμων για την ζωή καταστάσεων. Τα σχόλια στα νεότερα δεδομένα ελπίζουμε να προκαλέσουν γόνιμο προβληματισμό, διάλογο και να οδηγήσουν σε σοβαρές αποφάσεις. Η Ιατρική ανήκει στις επιστήμες με μεγάλη δυναμική και συνεχή εξέλιξη. Δεδομένα καταρρίπτονται και νεότερα υιοθετούνται.

   Το συνέδριο παρέχει δυνατότητες στο ΝΕΟ άκουσμα, στη νέα προοπτική, από τον νέο φοιτητή, που μπορεί να οραματίζεται και να προσδοκά, έως και τον έμπειρο κλινικό γιατρό. Τον γιατρό που έταξε εαυτόν να φυλάσσει Θερμοπύλες – τηνΖΩΗ -, ακουμπώντας στο δύσκολο και δυσεπίλυτο φορές κρεβάτι της ΜΕΘ, όπου φιλοξενείται η πάλη ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Ο αγώνας και η αγωνία όλων μας αποτελεί σε αυτή την αναμέτρηση να κερδίσει η ΖΩΗ. Η Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας δεν αποτελεί απλά μία ιδεολογία, αντίθετα συγκροτεί έναν θεσμό και σκοπό έχει το άνοιγμα της πόρτας σε όλο τον επιστημονικό κόσμο και όχι μόνο. Αυτό αποτελεί συστατικό της φύσης της και την πεμπτουσία ύπαρξης στο επιστημονικό στερέωμα.

   Η επιτυχία του συνεδρίου εξαρτάται από όλους μας και θεωρώ ότι η συμμετοχή σας, την εξασφαλίζει.

   Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

   Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας


   Αναστασία Κοτανίδου